tiistai 25. helmikuuta 2014

Tekisinkö toisin? - top 3

Jokunen viikko sitten tein oman top 3 (ja muutama päälle) listani niistä asioista, joihin olen kodissamme rakentamisen jäljeltä erityisen tyytyväinen. Niitä olikin ihan helppo keksiä, sillä olemme moniin ratkaisuihin varsin tyytyväisiä.

Samalla heräsin ajatus koota lista myös niistä asioista, joihin emme ole tyytyväisiä tai joihin kaipaisimme jotakin muutosta. Näitä asioita ei onneksi ollutkaan niin monta. Toki onhan se sanottava, että mikäli budjetti olisi ollut rajaton, olisi varmasti monikin ratkaisu ollut erilainen, mutta sen onkin sitten jo aivan toinen tarina.

Ensimmäinen asia, jota kodin valmistuttua harmittelin oli keittiön altaan valinta. Tämä oli itse asiassa asia, jota en ajatellut jostain syystä juuri yhtään, kun keittiösuunnitelmia teimme. Altaan vaihtaminen ei budjettia olisi kaatanut, mutta silmää toisenlainen ratkaisu olisi miellyttänyt varmasti enemmän.


Toinenkin epäkohta liittyy keittiöön. Kuvassa näkyvään seinään suunniteltiin alunperin ikkunaa ja se olisi kyllä tottavie sopinut siihen! Samaa mieltä ei jostain käsittämättömästä syystä ollut rakennusvalvonta...Ikkuna on tosin ollut julkisivulle, mutta tuskinpa tuo ikkuna nyt olisi maisemaa pilannut. Meille ikkuna olisi kyllä tuonut valoa. Pimeimpinä iltoina keittiön valaistus onkin ollut tarpeen. Onneksi se on onnistunut. Ja toisaalta olen keittiöön muuten kyllä erittäin tyytyväinen.



Ja jos vielä kolmannen asian muuttaisin....talomme ulko-oven katos saisi olla aavistuksen suurempi. Ja jos oikein reviteltäisiin muutoksella tuon ulko-oven yläpuolella saisi olla parveke, johon me voisimme makuuhuoneestamme astua. Mutta koska ajatuksemme me-emme-rakenna-koskaan oli alle vuodessa muuttunut itse rakentamiseen, tuli vastaan joitakin asioita, joita ei ehkä ihan niin huolella ajateltu. Näillä siis mennään. Ja hyvä niin.


Voitteko muuten uskoa, että kaikista niistä tuhansista kuvista, joita olemme taloprojektin aikana ottaneet, tuo ylläoleva oli ainoa, joka sisäänkäynnistämme löytyi. (En usko tuota itsekään, pakkohan niitä jossain on olla!)

Top 3 + haasteeseen haastoin mukaan muutaman muunkin blogin. Jos tämä miinusmerkkinen toplista kiinnostaa, niin ei muuta kuin omia ei-mennyt-niinkuin-Strömsössä -listoja kehittelemään.



ps.Meidän olohuoneen ja keittiön välissä on valaisinpistoke, mutta miksi? 8)


keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Lomapuuhia

Talviloman varalle ei oltu suunniteltu mitään ihmeellistä. Muutamia pikkujuttuja kotimaisemissa ja tietenkin penkkiurheilua. Pienellä shoppailureissulla mukaan tarttui muutama juttu ja niitä sitten mallailtiin keittiöön.





 Muuttaessamme uuteen kotiimme lapset piirsivät kuvat itsestään hiilellä ja nämä taideteokset ovatkin jo tovin odottaneet kehyksiä...seinälle naputus odottaa vielä, mutta onhan tässä vielä lomapäiviä.


Suurin närpertelyprojekti on kuitenkin tässä. Esikoisella on jostain kerääntynyt iso kasa  isoja kasoja legoja. Legoja on säilytetty kahdessa suuressa laatikossa, mutta onhan sieltä nyt aika mahdoton mitään sopivaa osaa löytää, kun rakentaja haluaisi saada arkkitehdin suunnitelmat käytäntöön....



Niinpä yritetään järjestellä legot värin mukaan laatikoihin. Melkoinen homma. Ja vielä pitäisi keksiä, mihin nuo laatikot sitten järjestetään..Ehkä ne ovat iloisine väreineen sopivia ihan sellaisenaan lastenhuoneeseen. Vai onko teillä ideoita?

Nyt on pakko mennä jännittämään naisten hiihtoa! 8)

perjantai 14. helmikuuta 2014

Vaaleanpunainen päivä

Työpaikalla vietettiin tänään iloista ja värikästä urheilujuhlaa suuren maailman tapaan. Kotonakin tunnelma on  iloinen, mutta värikkään sijaan enemmänkin vaaleanpunainen. Ruusuja, herkkuja ja sydämiä. Ihan niinkuin ystävänpäivänä kuuluukin. Lämpimiä ja sydämellisiä ajatuksia teille ystävät rakkaat sinne ruudun toiselle puolelle! Käykäähän moikkaamassa!





maanantai 10. helmikuuta 2014

Muistojen kesäkoti talviaikaan


Tähän kesäkotiin liittyvät ihanimmat muistot lapsuuden kesistä. Isovanhemmat, mamman makaronivelli ja lätyt, puissa kiipeily, pelloilla piileskely, uiminen, serkut, jalkapallon mm-kisat pappan kanssa ja hänen laatikkonsa kätköissä oleva Marianne- pussi. Ihania, lämpöisiä muistoja. Tänä päivänä niissä on ripaus ikävääkin. Sellaista onnellista ikävää.


Mamman ja pappan koti on onneksi lähellämme vieläkin. Vanhempieni viikonloppukotina ja kesäkotina se on antanut ja antaa minunkin lapsille serkkuineen näitä ihania muistoja lapsuudesta ja hiukan ehkä menneestäkin ajasta. Kuvia, esineitä ja huonekaluja. Niillä on joskus monta tarinaa kerrottavana.



Vaikka omassa kodissamme onkin melko moderni ote, pidän vanhoista, kuluneista ja oman aikansa eläneistä tavaroista. En voisi kuvitellakaan tällaiseen muistojen täyttämään taloon muunlaista sisustusta. Täällä on totta vie sitä sisustusmaailmassa paljon puhuttua kerroksellisuutta. Ja onhan kesäkodissamme kaunista. Äidin sisustuskäsialaa!<3


Kun äitini joskus pikkutyttönä istui tähän hänelle tehtyyn tuoliin, hän ei varmastikaan uskonut,että joskus tuo ihana pikkuinen keinutuoli olisi käytössä vielä hänen tytöillään ja heidänkin lapsillaan. Siinä on otettu monet hyvät vauhdit! Ja mieleen ei varmastikaan tullut, että joskus tuo keinu olisi jossakin, jota internetiksi ja blogiksikin kutsutaan! 8)

ps. Asiasta toiseen...muistathan äänestää kirjoitustani Raksaniksit -kilpailussa ! Lämmin kiitos!

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Viikonlopun valo!





Viikonloppu toi valoa elämään. Ja lunta! Sitä olisi voinut tulla minun puolestani enemmänkin. Viime talvena saimme todellakin jo tuntuvat maistiasiset omakotitaloasujan hyötyliikunnasta, mutta tänään lumityöt maistuivat vielä makealle. Vielä kun ehtisi ladulle...Viime viikonlopulla ostetut valkoiset tulppaanit saivat lisäaikaa lyhennettyinä versioina. Toivat vähän niin kuin lumen sisällekin valkoisuudellaan. Nyt kohti uutta viikkoa!

ps. Kuvat ovat osa valokuvauksen harjoitteluprojektiani. Ja hah. Eipä tarvitse vielä lopettaa.;) Vinkkejä otetaan edelleen vastaan.